Telefon: 0730 133 049

Vă invităm să ne vizitați pentru probleme obstetricale sau ginecologice în cabinetul virtual Vivamed. Împreună găsim soluțiile potrivite pentru dumneavoastră!
Articole Pentru Pacienți și Noutăți Medicale

 

Stres si infertilitate!

Stres si infertilitate!

 • Călătoria" prin infertilitate poate fi extrem de grea, astfel că una dintre cele mai grave fațete ale stresului devine incertitudinea cu privire la viitor.
 • Când vă confruntați cu infertilitatea, comunicarea cu familia și prietenii poate fi dificilă și provocatoare.
 • Primul pas în reducerea stresului infertilității este să încetați să vă simțiți panicați de senzația de nereușită!
 • Uneori, pacienții cu infertilitate răspund la stresul de a nu putea concepe urmărind agresiv tot felul de tratamente și proceduri. Alți pacienți se retrag și se izolează de familie, prieteni și comunitate. Niciuna dintre aceste extreme nu este ideală pentru pacienții care caută să-și trateze infertilitatea și să-și construiască o familie.
 • Infertilitatea este de obicei legată de vârstă, condițiile fizice sau comportamentele care interferează temporar cu fertilitatea, așa că nu dați vina pe dvs.
 • Majoritatea cuplurilor care suferă de infertilitate declară că este perioada cea mai stresantă și deprimantă din viața lor, nerealizând ca stresul poate contribui la infertilitate chiar mai mult și poate afecta negativ succesul tratamentului.
 • Descărcarea emoțională și relaxarea sunt mult mai simple dacă discutați despre toate grijile și fricile cu cineva de încredere, un psiholog sau psihoterapeut pot face această "călătorie" mult mai ușoară!
 • Stați aproape de noi, intrați pe site, accesați pagina de Facebook și alegeți să fiți informați în ceea ce privește fertilitatea dvs.

 

https://www.vivamed.ro/articole-2/17-pentru-pacienti/131-provocarile-infertilitatii.html

Citește mai departe

Cancerul cervical si infectia genitala cu HPV

Cancerul cervical si infectia genitala cu HPV

   Cancerul cervical afectează femeile din întreaga lume.

   Este esențial să înțelegem acest „ucigaș tăcut” și să facem tot ce ne stă în putință să schimbăm această situație.

   Este important să cunoaștem factorii declanșatori și să găsim o soluție. În multe dintre cazuri, totul se declanșează din cauza infecției genitale cu Human Papilloma Virus (HPV).

   Depistarea precoce a infecției genitale cu Human Papilloma Virus (HPV) este o modalitate eficientă de prevenire a cancerului de col uterin.

   Se estimează că cel putin 50 % dintre adulții activi sexual au avut o infecție cu HPV.

   Cea mai simplă metodă pentru observarea unor deviații ale cervixului și confirmarea suspiciunilor de cancer de col uterin, așa cum mai este numit, o reprezintă: Testul Papanicolau.

   Pe lângă infecția persistentă cu virusul HPV, următorii factori pot crește riscul de apariție a cancerului de col uterin:

-Fumatul, femeile care fumează au un risc dublu de a dezvolta cancer de col uterin;

-Imunosupresia - infecția cu HIV, virusul care provoacă SIDA, determină progresia mai rapidă a unei leziuni pre-canceroase și/sau medicația pentru boli autoimune si cea post-transplant crește riscul de a dezvolta cancer de col uterin;

-Infecția cu Chlamydia - o infecție cu transmitere sexuală adesea asimptomatică;

-Sarcini multiple - femeile cu mai mult

de trei sarcini duse la termen au un risc crescut de cancer de col uterin;

-Dieta săracă în fructe și legume și/sau obezitatea.

   Organizația Mondială a Sănătății (OMS) subliniază importanța cancerului de col uterin și consideră că bolile provocate de infecția cu HPV trebuie tratate precum probleme de sănătate la nivel mondial.

   Testul Babeș-Papanicolaou identifică modificări celulare anormale la nivelul colului uterin, cauzate de infecția cu HPV, și ajută la identificarea timpurie a unor eventuale leziuni.

   Testul HPV vine în completarea testului Babeș-Papanicolaou, astfel, dacă primul permite depistarea leziunilor precanceroase, cel de al doilea, se efectuează pentru a depista infecția cu HPV și pentru a determina genotipul de HPV cu care este infectată pacienta. 

   De reținut: Virusul Human Papilloma Virus (HPV) și virusul imunodeficienței umane (HIV) sunt virusuri diferite care determină probleme de sănătate diferite. Deși ambele virusuri (HPV și HIV) sunt transmise pe cale sexuală, nu există nici o legătură medicală între ele.

 

 

Citește mai departe

Sansele dupa 40 de ani

Sansele dupa 40 de ani

   Care sunt șansele de a rămâne gravidă după 40 de ani?

🔹️Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), 30% dintre femeile cu vârsta dupa 40 suferă de infertilitate.

🔹️A rămâne însărcinată după vârsta de 40 de ani este posibilă fără un tratament de fertilitate, dar este mai probabil că veți concepe mai greu odată ce veți ajunge la această vârstă.

🔹️După vârsta de 40 de ani, a rămâne însărcinată fără utilizarea tratamentelor de fertilitate este extrem de puțin probabilă.

🔹️Cercetările au arătat că tehnologia de reproducere umană asistată (RUA) este mai puțin eficientă după ce atingeți vârsta de 40 de ani, iar rata continuă să scadă pe măsură ce înaintați în vârsta.

🔹️Dacă aveți peste 40 de ani și doriți să rămâneți însărcinată, există mai multe de luat în considerare decât concepția: sarcina, nașterea și recuperarea postpartum vin toate cu provocări și riscuri unice.

🔹️Riscul sindromului Down crește odată cu vârsta maternă și trebuie luată în considerarea testul numit amniocenteză, procedură mult mai sigură care prezintă mulți alți factori, în afară de vârstă, care determină dacă o sarcină considerată cu risc ridicat.

🔹️După vârsta de 40 de ani vă poate crește riscul de: nașterea prin cezariană, diabet gestațional, hipertensiune arterială, preeclampsie, travaliu prematur, ș.a.

🔹️Pentru femeile cu vârsta după 40 de ani, rata avortului spontan este de 53% , totuși rețineți că, deși este adevărat că peste un sfert din sarcinile la femeile de la vârsta de 40 de ani în sus se termină cu avort spontan, majoritatea nu.

🔹️În timp ce a avea un copil când sunteți mai în vârsta vine cu provocări, există și câteva avantaje unice pentru a fi părinte mai târziu în viață:

- s-ar putea să fiți mai pregătiți emoțional;

- a fi mai în vârstă nu echivalează întotdeauna cu maturitatea, dar mulți oameni se simt mai stabili emoțional în acest moment din viața lor;

- sunteți mai susținuti, mai puternici, iar emoțional, veți fi mai bine pregătiți pentru urcușurile și coborâșurile sarcinii, nașterii și creșterii copiilor;

- s-ar putea să aveți mai multă stabilitate financiară;

- s-ar putea să fiți mai pregătiți să vă concentrați asupra familiei, pentru că deja ați bifat o mulțime de obiective, de la educație și carieră, la călătorii, o posibilă casă, ș.a.

🔹️Întâlnirea cu medicul specialist, este foarte importantă, deoarece acesta este cel care se poată asigura că, corpul dvs. este pregătit pentru sarcină.

🔹️O serie de probleme de sănătate pot fi identificate și tratate în mod adecvat, cum ar fi obezitatea, diabetul, hipertensiunea arterială, depresia, sindromul ovarului polichistic, endometrioza, bolile cu transmitere sexualăși alte probleme potențiale de fertilitate.

🔹️Medicul dvs. vă poate recomanda, de asemenea, o dietă și un plan de exerciții fizice, pentru că, a fi nesănătos vă poate crește riscul de a experimenta complicații în timpul și după sarcină.

🔹️Un medic nu poate face magie, acesta nu are cum să schimbe natura sau vârsta ovarelor, și astfel cu cât trece vremea, obținerea unei sarcini devine mai dificilă, dar vă poate pune un diagnostic corect și vă poate informa corect despre ceea ce trebuie făcut.

🔹️Puteți să ne contactați telefonic sau prin e-mail pentru programare sau informații suplimentare. smile

Citește mai departe

Procesul conceptiei..

Procesul conceptiei..

Astăzi vrem să faceți cu noi o călătorie de la momentul în care un singur spermatozoid poate fertiliza un ovul....

Este primul pas în călătoria fascinantă a procesului de concepție a unui copil, care însă nu are nici cea mai mică asemănare cu ovulul sau spermatozoidul..

Ovulația are loc în fiecare lună când ovarele unei femei eliberează un ovul matur, acest lucru se întâmplă la aproximativ 2 săptămâni după prima zi a ultimei perioade menstruale. Cei care controleaza ciclul menstrual sunt hormonii.

Acest proces se numește ovulație și este unul din factorii importanți în conceperea unui copil.

Hipotalamusul din creier controlează producerea hormonilor secretați de glanda pituitară.

Dintre hormonii care acționează în ovare reamintin că sunt doi - de stimulare foliculară (FSH) și hormonul luteinizing (LH).

În timpul ovulației, ovarele secretă estrogenul și progesteronul.

Odată eliberat, ovulul se deplasează în trompa uterină și va rămâne acolo până când un singur spermatozoid îl va fertiliza.

Câteva sute se vor putea apropia de ovul, din cauza numeroaselor bariere naturale care există în corpul unei femei mulți nu vor supraviețui.

Ovulul fecundat rămâne în trompa uterină câteva zile, continuînd să se dividă și să se dezvolte în timpul tranzitului către cavitatea uterină, unde se va implanta la nivelul endometrului (mucoasa care captușeste la interior uterul).

În aproximativ o săptămână de la concepție, un hormon numit gonadotropină corionică umană (hCG) poate fi găsit în sângele mamei, este produs de celule care vor deveni placenta.

O inima va începe să bată în timpul săptămânii a 5a, creierul, măduva spinării și alte organe vor începe să se formeze. În a opta săptămână, bebelușul în curs de dezvoltare, numit acum făt, are o lungime de peste jumătate de centimetru - și crește.

Dacă totul decurge bine, un copil se va naște aproximativ nouă luni mai târziu.

Cunoașterea înseamnă putere, astfel cu cât știți mai multe, cu atât veți avea mai puține emoții și veți putea să înfruntați mai bine emoțiile puternice pe care le puteți simți pe parcursul perioadei în care veți astepta cu înfrigurare să deveniți părinți.

Centrul de Reproducere Umana Asistată Vivamed Brașov vă va sta la dispoziție pentru evaluarea fertilității și pentru identificarea soluțiilor optime pentru dvs. și partener!

Citește mai departe

Care sunt riscurile amânării conceperii unui copil şi care sunt factorii care trebuie luaţi în considerare?

Care sunt riscurile amânării conceperii unui copil şi care sunt factorii care trebuie luaţi în considerare?

Secolul al 21-lea este grevat de multiple schimbări ale paradigmelor de gândire, care se centrează tot mai mult pe urmărirea şi împlinirea în grad cât mai înalt a potenţialului propriu. Atât femeile, cât şi bărbaţii îşi concep planul vieţii ca un echilibru între dezvoltarea profesională şi familială. Din acest motiv, vârsta la care sunt concepuţi copiii devine tot mai înaintată. Specialiştii în reproducere umană asistată efectuează tot mai frecvent proceduri la cupluri în care unul sau ambii parteneri au peste 35 de ani şi chiar peste 40 de ani.

Riscurile asociate vârstei înaintate la concepţie diferă pe sexe, fiind cel mai intens studiate, însă, la femei aceste riscuri sunt rodul cercetărilor şi observaţiilor realizate de-a lungul multor decade.

Citește mai departe

Ce știți despre testele genetice?

Ce știți despre testele genetice?

 • Sunt acelea care vă pot spune care sunt factorii de risc la care sunteți expus în funcție de bagajul genetic moștenit, și prin care vi se poate recomanda un tratament personalizat pentru o serie de afecțiuni.  

 • Știați că ...viitorii părinți pot afla riscul de anomalii cromozomiale începând cu a 10-a saptămână de sarcină.

 • Știați că...înainte de o inseminare artificială și în scopul clarificării cauzelor care stau la baza dorinței neîmplinite de a avea copii, în cazul anumitor pacienți ar trebui efectuată o analiză a cromozomilor.

 • Pentru cuplurile care nu își pot realiza visul de a avea copii, această analiză poate fi extrem de utilă în procesul de decizie cu privire la alegerea sau respingerea unei inseminări artificiale.

 • În cazul bărbaților, modificarea echilibrată a cromozomilor poate duce la azoospermie și/sau la oligozoospermie, astfel încât o analiză a cromozomilor va fi concludentă.

 • Setul de cromozomi modificat nu duce doar la o calitate redusă a spermei, ci și la probleme legate de producția acesteia.

 • Cea mai comună anomalie cromozomială asociată cu infertilitatea persoanele de sex masculin este sindromul Klinefelter.

 • Amenoreea primară la femei, ar trebui investigată de asemenea prin analiza cariotipului, ca și în cazurile de insuficiența ovariană prematură.

 • Analiza cariotipului ambilor parteneri este recomandată în cazul tuturor cuplurilor care au avut pierderi de sarcini, dar și când un cuplu a încearcat să aibă un copil de mai mult de un an și motivele pentru care acesta se lasă așteptat nu au putut fi identificate cu analizele uzuale.

Citește mai departe

Boala CELIACA si infertilitatea

Boala CELIACA si infertilitatea

Știați că boala celiacă poate duce la infertilitate atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților?!

➡️ Apariția bolii celiace depinde de moștenirea genetică, dar poate fi influențată și de diverși factori de mediu, și mai ales de consumul de alimente care conțin gluten!

➡️ Câteva categorii de persoane prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta boala celiacă:
- cele care au rude de gradul I diagnosticate cu această boală;
- cele care suferă de alte afecțiuni autoimune, cum ar fi tiroidita autoimună sau diabetul zaharat de tip 1.

➡️ Unii adulți care au această boală pot observa și scăderi în greutate sau pot avea manifestări ale deficienței de vitamina D și de calciu.

 O diagnosticare corectă presupune efectuarea unui set de analize medicale de laborator prin care se dorește determinarea anticorpilor anti-transglutaminază tisulară și a anticorpilor anti-endormisium IgA prin efectuarea unor teste de sânge.

Infertilitatea este o complicație care poate surveni în urma netratării bolii celiace!
➡️ Boala se manifestă printr-o absorbție deficitară a vitaminelor și mineralelor în intestin, afectând astfel în mod direct calitatea celulelor reproducătoare.
➡️ Femeile afectate de boala celiaca riscă sa ajungă la menopauză mai repede decât în mod normal, și se pot confrunta cu perioade menstruale mai dureroase sau pot dezvolta endometrioza.
Un sistem imunitar cu o funcționare deficitară și slabă absorbție de nutrienți nu asigură condiții bune pentru fertilitate și sarcină.
  
                                                                           

Citește mai departe

Testul Papanicolau

Testul Papanicolau

           Testul Papanicolau este testul ginecologic pe care oricare dintre dvs. ar trebui să-l facă periodic;

 • Constă în analiza unei probe recoltate de pe suprafața colului uterin;
 • Este folosit pentru a detecta celulele cervicale anormale ori neobișnuite, dar și pentru a depista alte semne de infecție din această zonă;
 • Poate să evidenţieze modificări ale colului, asociate cu diverse infecţii, inflamaţii, și atrofie;
 • Este cea mai simplă şi eficientă metodă de a depista din timp cancerul sau modificările precanceroase ale colului uterin;
 • Pentru testul Papanicolau trebuie să evitați: contactul sexual, irigaţiile vaginale, spermicidele, ovule; Pentru recoltare este indicată perioada de mijloc a menstruației ( ziua 9 - ziua 14);
 • Testarea este recomandată după începerea activității sexuale, de preferat la vârstele cuprinse între 20 si 64 de ani.  
 • Infectia cu HPV (Human Papilloma Virus) reprezintă un factor determinant pentru cancerul de col. Pentru a depista cancerul de col uterin este necesar să se efectueze testul Babeș Papanicolau.

Citește mai departe

Provocările infertilitatii ..

Provocările infertilitatii ..

Se poate că infertilitatea să vă fi dejucat viața, asta pentru că este emoțională și fizic epuizantă, este intr-adevar o provocare a dumneavoastră.
Studiile au constatat că stresul emoțional al femeilor în fața infertilității este similar cu cel al cancerului și al pacienților cardiaci. 
Lupta devine una emoțională și deși pare comună, nu trebuie ignorată. Asta însă nu înseamnă că nu există o cale și / sau nici că ar trebui să vă resemnati.

Citește mai departe

Comunicarea medic-cuplu în timpul vizitelor

Comunicarea medic-cuplu în timpul vizitelor

Comunicarea eficientă dintre medic și pacient, este o funcție clinică centrată în construirea unei relații medic - cuplu, care este inima și arta reusitei în tehnica de Reproducere Umană Asistată.

Luam ca exmplu, un studiu observațional ce a implicat 28 de medici specialiști și 160 de pacienți (caracteristici demografice, informații clinice), care au făcut referire la clinici din Europa, unde s-au studiat în decursul unei perioade de 1 (un) an, caracteristicile comunicării dintre medic - cuplu în timpul vizitelor #RUA (Reproducere Umană Asistată).

Citește mai departe

Gânduri pozitive si fertilitatea

Gânduri pozitive si fertilitatea

Să controlam gândurile noastre asupra infertilității, să ne folosim de o formulă pozitivă și educativă care să ne confere un confort spiritual și psihic, ce poate deveni „poțiunea de bază" a tratamentului efectuat de către medicii specialiști pentru tehnicile de FIV.
Din dicționarul online Merriam Webster, o definiție simplă a gândurilor pozitive: „un sunet, cuvânt sau frază repetată de cineva care se roagă sau meditează: un cuvânt sau o expresie care se repetă adesea sau care exprimă convingerile cuiva".

Citește mai departe

Oncofertilitatea

Oncofertilitatea

Fertilitatea sau conceperea unui copil după cancer este o provocare medicală, dar deopotrivă și personală a fiecărui pacient. A-i vorbi despre "viitor" unei persoane care a primit un astfel de diagnostic ramâne un obiectiv profund și mobilizator.

Citește mai departe

Procedura FIV

Procedura FIV

FIV - Fertilizarea in vitro reprezintă crearea unui embrion în afara corpului uman. După stimularea hormonală a ovarelor, ovocitele sunt extrase de către medici specializați, urmând ca acestea să fie puse în contact cu spermatozoizii partenerului într-o eprubeta pentru fecundare (in vitro). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele și astfel se vor obține embrioni care vor fi introduși în uterul viitoarei mame.

Citește mai departe

Programul social de fertilizare in vitro - Natal Help

Programul social de fertilizare in vitro - Natal Help

Programul NatalHelp derulat de centrul de fertilizare in vitro VIVAMED Brașov, vine în întâmpinarea unei probleme majore cu care se confruntă azi societatea: scăderea natalității prin creșterea incidenței infertilității.

Citește mai departe

PRP - Procedura inovativă

PRP - Procedura inovativă

Ce este tratamentul PRP (Platelet Rich Plasma) sau așa numita „Terapie Vampir”?

„Terapia vampir” a preocupat comunitatea medicală încă din Evul Mediu, dar metoda devine cunoscută abia în secolul trecut și se referă la utilizarea sângelui integral ce se injecta intramuscular și subcutatanat în campanile militare.

Citește mai departe

Infertilitatea nu doare

Infertilitatea nu doare

Încă nu am găsit modul în care să atrag atenția cât de important este

Citește mai departe

Cell banking – „creditul” pentru viitor

Cell banking – „creditul” pentru viitor

Din nou infertilitate sau poate o speranță de prelungirea fertilității?

Citește mai departe

NEWS – infertilitate

NEWS – infertilitate

Se întâmplă ca știrile pe care le urmărești la TV să-ți atragă atenția asupra unui subiect peste care treci ușor? ...dar în același timp o voce interioară îți strigă: dacă ești și tu 1 din 8?

Citește mai departe

Sfaturi, contradicții sau...adevăr și provocare

Sfaturi, contradicții sau...adevăr și provocare

Cele mai multe întâlniri cu fertilitatea este despre cum să o anihilezi, atunci când ești tânără, dar nimeni nu-ți dă sfaturi despre ce să faci pentru a avea un copil ...la un moment dat, nu?

Citește mai departe

Ascultă, întreabă, acționează

Ascultă, întreabă, acționează

Fiecare zi este pentru mine o nouă provocare cu noi povești de viață, diferite emoțional. Fiecare moment îmi ridică un semn de întrebare: „Ce trebuie să mai fac, pentru ca oamenii să asculte?” Lumea din jurul meu este foarte ocupată de job-uri, ieșiri în weekend, concedii, prosperitate, aud discuții despre orice, de la masa alăturată, dar nimeni nu vorbește despre fertilitate. Visul de a avea un copil, la un anumit dat, îți arată ca o proiecție îndepărtată, încă nerealistă...pentru că în TO DO listul de la începutul anului nu apare

Citește mai departe

Testează-ți Fertilitatea

Testează-ți Fertilitatea

– viitorul tău este in mâinile tale!

Infertilitatea este o afecțiune medicală, iar întârzierea cu care se apelează la un medic specialist în tratarea infertilității poate agrava afecțiunea și reduce semnificativ șansele de a obține o sarcină chiar și prin cele mai sofisticate proceduri medicale.

Ne adresăm persoanelor care:  Nu au copii. | Au vârsta între 25-38 ani. | Indiferent de sex.

Campania este dedicată femeilor și bărbaților care nu au probleme cunoscute de fertilitate și are ca scop evaluarea stării de fertilitate a acestora.

Citește mai departe

De ce infertilitate?

De ce infertilitate?

În ultimul timp aud și văd multe femei, din diferite medii că se „ocupă” și de infertilitate, singure. Principala activitate este să se conecteze cu grupuri active de „asistență” în care părerile sunt dezbătute, uneori în sute de comentarii, astfel încât gama de recomandări poate deveni nemărginită. Ce simți în această situație e doar confuzie pentru că la situația ta unică ai sute de alternative....dar care e cea corectă. Mă întreb cât de sănătos este să fii expusă unei plaje așa de mari de informații. În final, cu un simplu clic pe x-ul paginii te întorci la gândurile și situația ta...sute de alternative, eu de nu nu rămân gravidă?

Citește mai departe

Diagnostic: infertilitate

Diagnostic: infertilitate

După acest moment mintea începe să lucreze, apar prime așteptări, așteptări pe care le setăm pentru noi, pentru partenerul nostru, pentru medicii din clinică, dar și pentru cei din jurul nostru...cum sunt ele în raport cu realitatea, uneori sincere, alteori ridicole, dar pot adesea să fie și nemiloase.

Citește mai departe

Despre Regi

Despre Regi

Vorbim despre a face copii și indiferent cărui sex aparținem, gândurile noastre se îndreaptă asupra sexului frumos...doar ea este cea care poartă în pântec, 9 luni, copilul nostru comun! Ce vreau să-ți spun este că atunci când se concepte un copil este nevoie de două celule care provin de la partenerii unui cuplu...sau mai simplu atunci când se concepe un copil este nevoie de o celulă sexuală feminină și una masculină, deci...

Citește mai departe

În spatele vitrinei

În spatele vitrinei

De multe ori alegem să trecem prin viață ca trecători ai propriilor noastre vitrine, fără să ne oferim timp să privim cu atenție dincolo de ele sau să alegem să le aranjăm noi așa cum dorim. Există ceva în noi, ceva ce ascundem în spatele altor manechine și despre care nu vorbim: infertilitatea.

Citește mai departe

Centrul VIVAMED

CENTRUL DE REPRODUCERE UMANĂ ASISTATĂ

 • Adresa: Str. Decebal Nr. 82, Brașov
 • Telefon: 0368 802015
  Mobil: 0730 133 049
 • Mobil: 0735 133 049
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:

 • 10:00 - 19:00
  0730 133 049
  0735 133 049
  Decebal Nr. 82,Brașov

Cabinet VIVAMED

CABINET VIVAMED

 • Adresa: Str. Matei Basarab Nr. 33, Brașov
 • Mobil: 0734 300 600
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:

 • 10:00 - 19:00
  0734 300 600
  Matei Basarab Nr. 33,Brașov