Telefon: 0730 133 049

Articole Pentru Pacienți și Noutăți Medicale

Rezultate

Rezultate

Infertilitatea este o afecțiune medicală, diagnosticată și tratată de specialiști cu supraspecializare în tehnici RUA. Ignorarea evaluării fertilității, amânarea tratamentului din motive mai puțin pertinente poate agrava situația cuplului de a concepe chiar prin cele mai complexe proceduri medicale, cum sunt tehnicele RUA.

În acest an ne-am propus și am realizat mai multe campanii de informare și evaluare, ca:

Citește mai departe

Infertilitatea nu doare

Infertilitatea nu doare

Încă nu am găsit modul în care să atrag atenția cât de important este

Citește mai departe

Cell banking – „creditul” pentru viitor

Cell banking – „creditul” pentru viitor

Din nou infertilitate sau poate o speranță de prelungirea fertilității?

Citește mai departe

NEWS – infertilitate

NEWS – infertilitate

Se întâmplă ca știrile pe care le urmărești la TV să-ți atragă atenția asupra unui subiect peste care treci ușor? ...dar în același timp o voce interioară îți strigă: dacă ești și tu 1 din 8?

Citește mai departe

Sfaturi, contradicții sau...adevăr și provocare

Sfaturi, contradicții sau...adevăr și provocare

Cele mai multe întâlniri cu fertilitatea este despre cum să o anihilezi, atunci când ești tânără, dar nimeni nu-ți dă sfaturi despre ce să faci pentru a avea un copil ...la un moment dat, nu?

Citește mai departe

Ascultă, întreabă, acționează

Ascultă, întreabă, acționează

Fiecare zi este pentru mine o nouă provocare cu noi povești de viață, diferite emoțional. Fiecare moment îmi ridică un semn de întrebare: „Ce trebuie să mai fac, pentru ca oamenii să asculte?” Lumea din jurul meu este foarte ocupată de job-uri, ieșiri în weekend, concedii, prosperitate, aud discuții despre orice, de la masa alăturată, dar nimeni nu vorbește despre fertilitate. Visul de a avea un copil, la un anumit dat, îți arată ca o proiecție îndepărtată, încă nerealistă...pentru că în TO DO listul de la începutul anului nu apare

Citește mai departe

Testează-ți Fertilitatea

Testează-ți Fertilitatea

– viitorul tău este in mâinile tale!

Infertilitatea este o afecțiune medicală, iar întârzierea cu care se apelează la un medic specialist în tratarea infertilității poate agrava afecțiunea și reduce semnificativ șansele de a obține o sarcină chiar și prin cele mai sofisticate proceduri medicale.

Ne adresăm persoanelor care:  Nu au copii. | Au vârsta între 25-38 ani. | Indiferent de sex.

Campania este dedicată femeilor și bărbaților care nu au probleme cunoscute de fertilitate și are ca scop evaluarea stării de fertilitate a acestora.

Citește mai departe

De ce infertilitate?

De ce infertilitate?

În ultimul timp aud și văd multe femei, din diferite medii că se „ocupă” și de infertilitate, singure. Principala activitate este să se conecteze cu grupuri active de „asistență” în care părerile sunt dezbătute, uneori în sute de comentarii, astfel încât gama de recomandări poate deveni nemărginită. Ce simți în această situație e doar confuzie pentru că la situația ta unică ai sute de alternative....dar care e cea corectă. Mă întreb cât de sănătos este să fii expusă unei plaje așa de mari de informații. În final, cu un simplu clic pe x-ul paginii te întorci la gândurile și situația ta...sute de alternative, eu de nu nu rămân gravidă?

Citește mai departe

Diagnostic: infertilitate

Diagnostic: infertilitate

După acest moment mintea începe să lucreze, apar prime așteptări, așteptări pe care le setăm pentru noi, pentru partenerul nostru, pentru medicii din clinică, dar și pentru cei din jurul nostru...cum sunt ele în raport cu realitatea, uneori sincere, alteori ridicole, dar pot adesea să fie și nemiloase.

Citește mai departe

Despre Regi

Despre Regi

Vorbim despre a face copii și indiferent cărui sex aparținem, gândurile noastre se îndreaptă asupra sexului frumos...doar ea este cea care poartă în pântec, 9 luni, copilul nostru comun! Ce vreau să-ți spun este că atunci când se concepte un copil este nevoie de două celule care provin de la partenerii unui cuplu...sau mai simplu atunci când se concepe un copil este nevoie de o celulă sexuală feminină și una masculină, deci...

Citește mai departe

În spatele vitrinei

În spatele vitrinei

De multe ori alegem să trecem prin viață ca trecători ai propriilor noastre vitrine, fără să ne oferim timp să privim cu atenție dincolo de ele sau să alegem să le aranjăm noi așa cum dorim. Există ceva în noi, ceva ce ascundem în spatele altor manechine și despre care nu vorbim: infertilitatea.

Citește mai departe

Alegeri

Alegeri

Voi vorbi despre alegeri, pentru că indiferent de moment, de locul în care ne aflăm și indiferent de prieteni, familie, în fiecare moment alegem sa fim ceva. Alegerile noastre sunt diferite și fiecare poate impacta viața noastră mai mult sau mai puțin...așa că azi am ales să vă povestesc despre alegerea de a fi părinte.

Putem alege acest lucru? Eu spun că DA! Deși pare, pentru cei mai mulți a alege să fii părinte ține de firesc și de natura umană, pentru o parte dintre noi acest lucru nu este ușor. Multe lucruri pe care alegem să le facem pe parcursul vieții noastre influențează categoric dorința de a fi părinte...cum?

Citește mai departe

Stresul PROVOACĂ infertilitatea sau stresul este PROVOCAT de infertilitate

Stresul PROVOACĂ infertilitatea sau stresul este PROVOCAT de infertilitate

De foarte mici copiii dezvoltă instinctul de părinte, indiferent de sex. Fetele copiază mamele...îți aduci aminte de grija pe care o purtai față de o anumită păpușă și asta indiferent de aspectul ei, iar băieții copiază tații, vorbesc despre mașini, joacă fotbal, sunt mici instalatori prin casă. În acest fel, încă de mici copiii își creează așteptări și imagini proiectate față de familie, religie, mass-media, colegi, a faptului că există o mamă, un tată, iar rezultatul un copil...sau mai mulți.

Citește mai departe

Movember...în Decembrie

Movember...în Decembrie

Movember...în Decembrie
De ce mi-ar păsa? Pentru că pentru mine sănătatea bărbaților este un subiect important și serios mai ales atunci când vorbim de viitorul nostru și, pentru că vocea colectivă este mai sonoră, te provoc să vorbești si să distribui ceea ce-ți voi împărtăși!

Sănătatea reproductivă a bărbatului - Putem „trata” acest aspect atunci când nu se mai poate face nimic și situația devine dramatică, dar am ales să abordăm constant acest aspect, astfel că prin conștientizarea și abordarea lui timpurie să ne ferim de partea dramatică.

Citește mai departe

Fertilitatea nu este doar sex

Fertilitatea nu este doar sex

Este important pentru să-ți cunoști corpul și să știi la ce să te aștepți de la el. Viața noastă înseamnă etape de transformare din toate punctele de vedere. Aceste transformări se realizează atât prin maturizarea psihicului cât și prin maturizarea fizică.

Citește mai departe

Concluzii ale evaluărilor psihologice în infertilitate

Concluzii ale evaluărilor psihologice în infertilitate

De vorbă cu psihologul la capitolul infertilitate

Este important de înțeles că un cuplu care vorbește despre infertilitate este un cuplu ce deja a trecut prin multe. Individualitatea partenerilor, felul lor de a fi în cuplu, fiecare etapă de viață prin care au trecut, felul în care și-au structurat gândurile, toate aceste aspecte construiesc o fotografie diferită a fiecărei familii ce își dorește copii.

Citește mai departe

7 factori ai infertilității masculine

7 factori ai infertilității masculine

Înotătorii și apele tulburi - 7 factori ce țin de stilul de viață ai fertilității masculine!

Atunci când se vorbește despre infertilitate, toate direcțiile duc către infertilitatea feminină: rezervă ovariană, aparat reproductiv feminin, etc... dar poate ce nu știai încă este că infertilitatea masculină este egală statistic cu cea feminină!!! Dacă într-o zi îți dorești copii, poate că e bine să știi ce anume să eviți în activitatea ta zilnică și care sunt factorii externi ce îți pot afecta ”înotătorii” tăi.

Citește mai departe

Provocări

Provocări

Provocari...

Vei spune ca ti-am mai spus aceste lucruri! Da, vreau sa cred ca le-ai inteles, poate nu pentru tine, care ai deja un copil conceput pe cale naturala...dar uita-te in jurul tau si spune-mi ce vezi! Cunosti cupluri care au o viata traita impreuna, dar nu au copii? Te-ai gandit la ei...dar nu e treaba ta, nu?

Citește mai departe

Emoțiile Infertilității

Emoțiile Infertilității

În majoritatea cazurilor, atunci când cuplurile trec pragul centrului nostru vor sa audă doar despre aspectul clinic al călătoriei spre obținerea copilului mult dorit, fugind voit de aspectul emoțional al acestuia. De ce?

Citește mai departe

Vrei într-o zi copii?

Vrei într-o zi copii?

Cu siguranță, dacă ai depășit de curând 20 de ani vei spune că este prea devreme să te gândești la copii. De multe ori, la fel te gândești și atunci cand ai 30 de ani. Dacă la 20 de ani pare a fi normal, începând cu 30 de ani ar trebui să fii conștient și să-ti cunoști potentialul fertil.

Cum decurge viata noastră, am mai spus-o și cred că ești pe deplin de acord cu mine – planificându-ne cumpărături, ieșiri cu prietenii, vacanțe, studii, carieră, visând la casa ideală, la mașina rosie sport din fata casei...

Citește mai departe

Cand vine BARZA?

Cand vine BARZA?

Multe cupluri cred ca odata ce se casatoresc, vor reusi sa conceapa un copil, dar in multe situatii acest lucru nu functioneaza, apoi vine intrebarea:

„Cand e momentul sa consult un specialist in infertilitate?”

Infertilitatea este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe cupluri, aproximativ unul din sase avand dificultati in conceperea unui copil. Vorbim de infertilitate atunci cand cuplu nu reuseste sa conceapa un copil timp de un an.

Cine este vinovat?

Citește mai departe

Noutăți consultații de infertilitate

Dr. Cocei Diana

Dr. Cocei Diana

embriolog senior - medic primar ginecolog

Ne face placere sa va anunțăm că începand cu 1 Iulie 2016 doamna doctor Diana Cocei, embriolog senior - medic primar OG va efectua si consultatii de infertilitate in cadrul clinicii noastre Vivamed Brasov. Doamna doctor va avea consultații într-o singură zi de vineri pe lună.

Citește mai departe

 Campanie de evaluare a fertilității Vivamed

Campanie de evaluare a fertilității Vivamed

„Testeaza-ti Fertilitatea – viitorul tau este in mainile tale!”

Infertilitatea este o boala, iar intarzierea cu care se apeleaza la un specialist in tratarea infertilitatii poate agrava situatia si reduce sansele de a obtine o sarcina chiar si prin cele mai sofisticate proceduri medicale.

Citește mai departe

Ceasul tau biologic?!

Ceasul tau biologic?!

Instinctul de parinte inseamna cunoastere, dezvoltare, grija!

Ceasul biologic este un „mecansim intern” al organismului care controleaza si coordoneaza desfasurarea numeroaselor functii si activitati interne, cum ar fi schimbarile metabolice, ciclurile de odihna (ciclul cicardian – un ciclu de 24 de ore in desfasurarea proceselor biochimice, fizice si comportamentale ale unor entitati vii).

Citește mai departe

Ultrasonohisteroscopie

Ultrasonohisteroscopie

Ultrasonohisteroscopia este o metodă de vizualizare sonografică a cavității uterine și a trompelor, în dinamică prin injectarea progresivă a unei substanțe de contrast și urmărirea ecografică a dinamicii trompelor și a permeabilității pelvisului la femei.

Citește mai departe

Centrul VIVAMED

CENTRUL DE REPRODUCERE UMANĂ ASISTATĂ

 • Adresa: Str. Decebal Nr. 82, Brașov
 • Telefon: 0368 802015
  Mobile: 0730 133 049
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Program: 14 - 20 (luni - vineri)

Cabinet VIVAMED

CABINET VIVAMED

 • Adresa: Str. Matei Basarab Nr. 33, Brașov
 • Telefon: 0268 410647
  Mobile: 0734 300 600
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Program: 14 - 20 (luni - vineri)

Conectează-te cu noi.

Copyright © . Toate drepturile rezervate VIVAMED. Web design realizat de Weblike PRO