Telefon: 0730 133 049

Fertilizarea In Vitro

Prima sarcină reușită prin fertilizare in vitro a avut loc in 1978 în Anglia concretizându-se în nașterea lui Louise Brown. Acest succes a reprezentat punctul de plecare al unui nou tratament revoluționar în sterilitatea cuplului și a condus la dezvoltarea unei noi tehnologii, a reproducerii asistate

FIV a făcut posibilă nașterea a mii de copii sănătoși din cupluri anterior considerate infertile. Studiile de lungă durată indică faptul că nu există nici un risc crescut de malformaţii congenitale sau alte anomalii la copii născuţi din această procedură.

Cum funcţionează FIV?

Fertilizarea in vitro cuprinde mai multe etape. Înainte de a se aplica această metoda, cuplului i se vor efectua investigații clinice și analize de sânge în vederea stabilirii exacte a stării de sănătate și a tipului de sterilitate sau infertilitate; de asemenea, se va efectua spermograma.

După efectuarea investigațiilor se începe tratamentul de reproducere asistată prin stimularea ovariană a femeii. Recoltarea ovulelor se face sub ghidaj ecografic transvaginal.

Urmează fecundarea ovulelor cu spermatozoizii din sperma soțului/partenerului și, după o anumită perioadă de dezvoltare a embrionilor, introducerea acestora în cavitatea uterină.

Stimularea ovariană

Pentru stimularea ovariană este necesar ca orice femeie să efectueze un tratament. Combinația de medicamente, dozele și felul tratamentului se individualizează și adaptează în funcție de rezultatele clinice și de laborator ale fiecărui cuplu, în scopul producerii de cât mai multe ovule.

RECOTAREA DE OVULE

RECOTAREA DE OVULE

Într-un anumit moment al maturizării foliculilor ovarieni se programează recoltarea de ovule. Aceasta se realizează prin puncție transvaginală a foliculilor, după fiecare folicul puncționat căutându-se în laborator ovulul din lichidul folicular. Aspirarea conținutului foliculului se face sub control ecografic sub anestezie generală intravenoasă, de scurtă durată.

FECUNDAREA

La câteva ore după recoltarea de ovule și după prelucrarea specială a spermei care îndepărtează lichidul prostatic și concentrează cei mai buni spermatozoizi din punct de vedere al morfologiei și mobilității, se face cultura acestora împreună cu ovulele într-un mediu special de cultură.

În ziua următoare se controlează fecundarea prin reperarea a doi pronuclei (două mici sfere) în interiorul ovulelor.

TRANSFERUL DE EMBRIONI

Procedeul de transferare a embrionilor se realizează la 2-3 zile după recoltarea ovulelor. El este foarte simplu și nedureros, durează câteva minute și poate fi urmărit pe monitorul TV de ambii parteneri.

Embrionii aleși vor fi arătați pe monitor cuplului și apoi cu un cateter moale, special, se introduce un număr de 2-4 embrioni în cavitatea uterină, la nivelului fundului uterin.

Numărul de embrioni transferați depinde de mai mulți factori: numărul total de ovule fecundate, calitatea lor, vârsta femeii, etc., dar și de opțiunea cuplului pentru o eventuală sarcină multiplă.

Scopul nostru este de a transfera un număr cât mai mic posibil de embrioni fără însă a micșora șansa de reușită a metodei.

Centrul VIVAMED

CENTRUL DE REPRODUCERE UMANĂ ASISTATĂ

 • Adresa: Str. Decebal Nr. 82, Brașov
 • Telefon: 0368 802015
  Mobil: 0730 133 049
 • Mobil: 0735 133 049 (alocat pentru SERVICIILE de INFERTILITATE)
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:

 • 10:00 - 19:00
  0730 133 049
  0735 133 049
  Decebal Nr. 82,Brașov
logo VIVAMED
Webmail | Copyright © . Toate drepturile rezervate VIVAMED - Brașov.
Made with ❤️ by the NRGO Web Design team.