Telefon: 0730 133 049

Infertilitate, Fertilizarea In Vitro

7 factori ai infertilității masculine

Înotătorii și apele tulburi - 7 factori ce țin de stilul de viață ai fertilității masculine!

Atunci când se vorbește despre infertilitate, toate direcțiile duc către infertilitatea feminină: rezervă ovariană, aparat reproductiv feminin, etc... dar poate ce nu știai încă este că infertilitatea masculină este egală statistic cu cea feminină!!! Dacă într-o zi îți dorești copii, poate că e bine să știi ce anume să eviți în activitatea ta zilnică și care sunt factorii externi ce îți pot afecta ”înotătorii” tăi.

 • 1. Fumatul – gudronul și nicotina (dar și monoxidul de carbon, arsenic, plumb, cadmiu, cianură de hidrogen, diferiţi compuşi radioactivi) din țigări pot, prin acumularea lor în organism, să ducă la diverse dereglări hormonale care influențează calitatea și cantitatea spermei;
 • 2. Obezitatea sau variațiile de greutate - infertilitatea crește proporțional cu numarul kilogramelor. Un IMC ( indice de masă corporală) crescut determină scăderea nivelului de testosteron și inhibă hormonii sexuali, ceea ce afectează calitatea spermei, dar și a numărului de spermatozoizi. O veste bună este că o dietă adecvată și exercițiile fizice zilnice te ajută să obții un corp frumos, dar și o condiție bună pentru ”înotătorii”tăi.
 • 3. BTS sau bolile cu transmitere sexuală – reprezintă un factor major care pot afecta fertilitatea masculină. Chlamydia si gonoreea sunt cele mai frecvente afecțiuni, în cazul în care nu sunt diagnosticate și tratate la timp, acestea pot provoca inflamații care duc la diferite blocaje ale tractului reproductiv și astfel la blocarea ”înotătorilor”.
 • 4. Temperaturile ridicate - la nivelul testiculelor pot duce la scăderea numărului de spertozoizi. Situații în care temperatura este crescută: utilizarea frecventă a saunelor, căzilor cu hidromasaj, mersul pe bicicletă și purtarea unor lenjerii de corp strâmte și din materiale necorespunzătoare.
 • 5. Administrarea diferitelor medicamente – se pare că produsele antidepresive influențează ADN-ul ”înotătorilor” ducând la modificări considerabile ale acestora, iar ca și consecință pentru o sarcină obținută sub tratament sunt diferitele anomalii genetice. IMPORTANT: dacă urmezi un tratament cronic, discută cu medicul despre acesta înainte de a concepe un copil!
 • 6. Diete – orice abuz sau lipsă de alimente poate duce la dereglări hormonale, ceea ce implică scăderea calității și cantității spermei. Trebuie subliniat că bărbații care consumă băuturi la doză, aduc în corp un aport de aluminiu considerabil care are ca efect scăderea numărului de ”înotători”. Un stil de viață echilibrat este ideal pentru o sănătate de invidiat!
 • 7. Vârsta – avantajul față de femei, care își pierd capacitatea de a concepe după epuizarea rezervei ovariene în jurul vârstei de 40 ani, este că bărbații pot concepe toată viața! Trebuie avut însă în vedere că calitatea și cantitatea ”înotătorilor” se diminuează odată cu vârsta.

Bărbații nu vorbesc mai deloc despre fertilitatea lor. Cunoașterea posibilelor cauze ale infertilității masculine vă poate ajuta să identificați ce aveți de făcut dacă nu reușiți să concepeți sau de ce anume trebuie să vă feriți în perioada fertilă.

Trebuie să aveți în vedere că nu abilitatea de a concepe un copil te definește ca și om, ci comportamentul și acțiunile tale o vor face!

Dacă consideri că ai nevoie de suport, solicită-l! Sigur nu din asta îți va scădea „bărbăția”!

Centrul VIVAMED

CENTRUL DE REPRODUCERE UMANĂ ASISTATĂ

 • Adresa: Str. Decebal Nr. 82, Brașov
 • Telefon: 0368 802015
  Mobil: 0730 133 049
 • Mobil: 0735 133 049
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:

 • 10:00 - 19:00
  0730 133 049
  0735 133 049
  Decebal Nr. 82,Brașov

Cabinet VIVAMED

CABINET VIVAMED

 • Adresa: Str. Matei Basarab Nr. 33, Brașov
 • Mobil: 0734 300 600
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:

 • 10:00 - 19:00
  0734 300 600
  Matei Basarab Nr. 33,Brașov