Telefon: 0730 133 049

Păstrarea embrionilor prin congelare

Păstrarea embrionilor prin congelare (crioprezervare) este posibilă în centrul nostru de Reproducere Asistată și ne va permite să îi folosim în viitor pe cei care sunt în surplus. Sperăm ca în acest mod să crească procentul de sarcini dintr-un singur ciclu de tratament, posibilitate ce permite femeii să efectueze un transfer repetat de embrioni cu minimum de efort din punct de vedere economic și sentimental, printr-o singură stimulare ovariană.

Astfel, când se recoltează mai multe ovule și se fecundează mai mult de 4 din ele, embrionii în surplus pot fi congelați (crioprezervați).

Aceștia se pot păstra pentru transferul de embrioni în viitor, pacienta nemaitrebuind să suporte impactul medicamentos al unei stimulări ovariene.

În cazul obținerii unei sarcini la prima încercare și a nașterii unui copil, cuplul poate avea și alți copii printr-un transfer de embrioni crioprezervați ulterior.

Embrionul uman se congelează cu succes fie în faza de zigot (pronucleu), fie după diviziunea celulară.

Embrionii se păstrează în azot lichid la temperatura de -196˚C și rămân nealterați un interval foarte mare de timp. Tehnologia modernă permite ca 80% din embrionii crioprezervați să supraviețuiască după dezghețare.

Șansele de reușită după transferul de embrioni congelați sunt aceleași ca și cele după transferul de embrioni proaspeți.

Studiile recente efectuate pe plan internațional nu raportează procente crescute de anomalii embrionare după dezghețare față de fertilizarea in vitro sau concepție naturală.

Centrul VIVAMED

CENTRUL DE REPRODUCERE UMANĂ ASISTATĂ

 • Adresa: Str. Decebal Nr. 82, Brașov
 • Telefon: 0368 802015
  Mobil: 0730 133 049
 • Mobil: 0735 133 049 (alocat pentru SERVICIILE de INFERTILITATE)
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:

 • 10:00 - 19:00
  0730 133 049
  0735 133 049
  Decebal Nr. 82,Brașov
logo VIVAMED
Webmail | Copyright © . Toate drepturile rezervate VIVAMED - Brașov.
Made with ❤️ by the NRGO Web Design team.