Telefon: 0730 133 049

Procesul conceptiei..

Astăzi vrem să faceți cu noi o călătorie de la momentul în care un singur spermatozoid poate fertiliza un ovul....

Este primul pas în călătoria fascinantă a procesului de concepție a unui copil, care însă nu are nici cea mai mică asemănare cu ovulul sau spermatozoidul..

Ovulația are loc în fiecare lună când ovarele unei femei eliberează un ovul matur, acest lucru se întâmplă la aproximativ 2 săptămâni după prima zi a ultimei perioade menstruale. Cei care controleaza ciclul menstrual sunt hormonii.

Acest proces se numește ovulație și este unul din factorii importanți în conceperea unui copil.

Hipotalamusul din creier controlează producerea hormonilor secretați de glanda pituitară.

Dintre hormonii care acționează în ovare reamintin că sunt doi - de stimulare foliculară (FSH) și hormonul luteinizing (LH).

În timpul ovulației, ovarele secretă estrogenul și progesteronul.

Odată eliberat, ovulul se deplasează în trompa uterină și va rămâne acolo până când un singur spermatozoid îl va fertiliza.

Câteva sute se vor putea apropia de ovul, din cauza numeroaselor bariere naturale care există în corpul unei femei mulți nu vor supraviețui.

Ovulul fecundat rămâne în trompa uterină câteva zile, continuînd să se dividă și să se dezvolte în timpul tranzitului către cavitatea uterină, unde se va implanta la nivelul endometrului (mucoasa care captușeste la interior uterul).

În aproximativ o săptămână de la concepție, un hormon numit gonadotropină corionică umană (hCG) poate fi găsit în sângele mamei, este produs de celule care vor deveni placenta.

O inima va începe să bată în timpul săptămânii a 5a, creierul, măduva spinării și alte organe vor începe să se formeze. În a opta săptămână, bebelușul în curs de dezvoltare, numit acum făt, are o lungime de peste jumătate de centimetru - și crește.

Dacă totul decurge bine, un copil se va naște aproximativ nouă luni mai târziu.

Cunoașterea înseamnă putere, astfel cu cât știți mai multe, cu atât veți avea mai puține emoții și veți putea să înfruntați mai bine emoțiile puternice pe care le puteți simți pe parcursul perioadei în care veți astepta cu înfrigurare să deveniți părinți.

Centrul de Reproducere Umana Asistată Vivamed Brașov vă va sta la dispoziție pentru evaluarea fertilității și pentru identificarea soluțiilor optime pentru dvs. și partener!

Centrul VIVAMED

CENTRUL DE REPRODUCERE UMANĂ ASISTATĂ

 • Adresa: Str. Decebal Nr. 82, Brașov
 • Telefon: 0368 802015
  Mobil: 0730 133 049
 • Mobil: 0735 133 049
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:

 • 10:00 - 19:00
  0730 133 049
  0735 133 049
  Decebal Nr. 82,Brașov

Cabinet VIVAMED

CABINET VIVAMED

 • Adresa: Str. Matei Basarab Nr. 33, Brașov
 • Mobil: 0734 300 600
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:

 • 10:00 - 19:00
  0734 300 600
  Matei Basarab Nr. 33,Brașov