Telefon: 0730 133 049

Procedura FIV

FIV - Fertilizarea in vitro reprezintă crearea unui embrion în afara corpului uman. După stimularea hormonală a ovarelor, ovocitele sunt extrase de către medici specializați, urmând ca acestea să fie puse în contact cu spermatozoizii partenerului într-o eprubeta pentru fecundare (in vitro). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele și astfel se vor obține embrioni care vor fi introduși în uterul viitoarei mame.

Procedura FIV consta in trei pasi majori:

 • inducerea stimulării ovariene
 • puncția ovariană (extragerea ovocitelor)
 • embrio-transferul

În aproximativ 10% din cazuri, în ciuda stimulării, vor putea să apară foarte puțini foliculi sau chiar deloc. În aceste cazuri, va fi necesară întreruperea procedurii și startul uneia noi, unde se recomandă o stimulare diferită.

Puncția ovariană constă în injectarea la 36 de ore după injectia cu hormon Hcg (pregnyl, ovitrelle), se face puncția ovariană, procedură care se efectueză sub anestezie. În timpul acesteia, un ac fin este introdus în ovare ca să absoarbă foliculii și să obțină ovocitele.
În aceeași zi, ovocitele sunt fertilizate fie prin fertilizare directă, fie prin injecție introcitoplasmatică aspermatozoidului direct în ovocit (ICSI).
Ovocitele nu pot fi extrase din toți foliculii, rata de extragere fiind de 80% ICSI (injecția introcitoplasmatică de spermă); dacă parametrii spermei sunt slabi sau dacă există o altă indicație (ex. fertilizare nereușită în cazuri anterioare) ovocitele sunt fertilizate cu ICSI în loc de fertilizarea clasică. Folosirea acestei proceduri nu are alte efecte adverse asupra embrionului sau fătului.

Embrio-transferul reprezintă transferul a unu,  doi sau trei embrioni ce vor fi programat/i a doua sau a treia zi de la puncție, în unele cazuri a cincea zi (in cazul dezvoltării de blastociști). În timpul transferului, întâi este introdus un cateter gol ce va trece prin cervix, pentru a se vedea dacă transferul este ușor sau dificil. Odată ce este confirmat accesul la cavitatea uterină, embrionii sunt absorbiți într-un cateter similar și vor fi transferați în cavitatea uterină.
Rata de obținere a unei sarcini (de reușită a unui ciclu FIV) depinde și de vârsta femeii, care este mai mare cu cât femeia este mai tânără. Cca. 20% din sarcini sunt multiple, majoritatea acestora fiind gemeni.

Tehnica FIV este foarte eficientă și combate multe dintre cauzele de infertilitate, cum ar fi infertilitatea masculină, obstrucţiile tubare sau ovarul micropolichistic, însă nu există nicio garanţie. Astfel este foarte importantă consilierea oferită de specialiștii noștri, care să ajute cuplurile să accepte și aceste situaţii. Scopul nostru este de a transfera un număr cât mai mic posibil de embrioni fără însă a micșora șansa de reușită a metodei.

https://youtu.be/eO27B563GYg
http://m.embriolog.ro/clinici-acreditate/vivamed-brasov/

procedura fiv 02 

Centrul VIVAMED

CENTRUL DE REPRODUCERE UMANĂ ASISTATĂ

 • Adresa: Str. Decebal Nr. 82, Brașov
 • Telefon: 0368 802015
  Mobil: 0730 133 049
 • Mobil: 0735 133 049 (alocat pentru SERVICIILE de INFERTILITATE)
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:

 • 10:00 - 19:00
  0730 133 049
  0735 133 049
  Decebal Nr. 82,Brașov
logo VIVAMED
Webmail | Copyright © . Toate drepturile rezervate VIVAMED - Brașov.
Made with ❤️ by the NRGO Web Design team.