Telefon: 0730 133 049

De ce infertilitate?

În ultimul timp aud și văd multe femei, din diferite medii că se „ocupă” și de infertilitate, singure. Principala activitate este să se conecteze cu grupuri active de „asistență” în care părerile sunt dezbătute, uneori în sute de comentarii, astfel încât gama de recomandări poate deveni nemărginită. Ce simți în această situație e doar confuzie pentru că la situația ta unică ai sute de alternative....dar care e cea corectă. Mă întreb cât de sănătos este să fii expusă unei plaje așa de mari de informații. În final, cu un simplu clic pe x-ul paginii te întorci la gândurile și situația ta...sute de alternative, eu de nu nu rămân gravidă?

Subiectul fertilității este dificil de abordat, pentru că cei mai mulți nu suntem pregătiți să vorbim de aceasta. De cele mai multe ori, subiectul este abordat în mediul online, dar nu de cei care pot să-ți răspundă corect la întrebările tale. Fertilitatea, respectiv opusul ei INFERTILITATEA este o experiență individuală și privată, pentru că așa cum știi fiecare individ este aparte. Impresiile și comentariile altora îți pot da mai mereu impresia că povestea, situația ta are aceași rezolvare...sau mai bine spus așteptările tale sunt de fapt rezultatele celor pe care îî asculți. Trebuie să te întorci la tine...pentru că rezultatele unui grup de persoane pot fi identice, dar în același timp modul, drumul cum ajung acolo este diferit și imprevizibil.

De ce infertilitatea?Experiența mea cu cupluri care au reacționat la fertilitatea lor este foarte diferită. Primul aspect care face diferența este echilibrul emoțional al cuplului și apoi de cel personal al fiecărui individ din cuplu. Este foarte important ca în cuplu să existe comunicare și înțelegere. Problemele medicale pot apărea la unul sau ambii parteneri și astfel traseul tratamentului să fie influențat și din acest punct de vedere. Cel mai important aspect în aceste momente este ca cuplul să poată avea acces la informații sigure, pentru că orice în momentul tratamentului poate aduce neîncredere.


Provocările sunt multiple, mai ales când mediul în care trăiești nu înțelege contextul...DORINȚA ta de a avea o familie formată din cel puțin trei membri. Mulți văd un stigmat în faptul că apelezi la RUA, iar părerile lor despre acest tratament sunt diferite, unele țin de proceduri în sine, altele de cei care te tratează și lista e lungă.


Indiferent de context, este bine să fii informată. Căutările tale ar fi trebuit să înceapă în momentul în care ți-ai început viața sexuală, dar cum obișnuim să spunem: niciodată nu este foarte târziu! În cazul fertilității feminine acest niciodată devine târziu la un anumit moment. Ce ai de făcut? Așa cum în mare parte din ceea ce îți dorești cauți specialiști, cu experiență și atunci când vorbim de fertilitate caută acei specialiști care au această supraspecializare și care pot să-ți ofere cele mai bune recomandări, este suficient o vizită pe an, de restul se ocupă medicul tău curant. Te îndemn la acțiune, doar este vorba de tine, nu?


Dr. Gabriela Lupu, medic primar OG, supraspecializat în RUA - Vivamed Centrul de Reproducere Umană Asistată Brașov

Centrul VIVAMED

CENTRUL DE REPRODUCERE UMANĂ ASISTATĂ

 • Adresa: Str. Decebal Nr. 82, Brașov
 • Telefon: 0368 802015
  Mobile: 0730 133 049
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Program: 14 - 20 (luni - vineri)

Cabinet VIVAMED

CABINET VIVAMED

 • Adresa: Str. Matei Basarab Nr. 33, Brașov
 • Telefon: 0268 410647
  Mobile: 0734 300 600
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Program: 14 - 20 (luni - vineri)

Conectează-te cu noi.

Copyright © . Toate drepturile rezervate VIVAMED. Web design realizat de Weblike PRO