Ce știți despre testele genetice?
-
Sunt acelea care vă pot spune care sunt factorii de risc la care sunteți expus în funcție de bagajul genetic moștenit, și prin care vi se poate recomanda un tratament personalizat pentru o serie de afecțiuni.
-
Știați că ...viitorii părinți pot afla riscul de anomalii cromozomiale începând cu a 10-a saptămână de sarcină.
-
Știați că...înainte de o inseminare artificială și în scopul clarificării cauzelor care stau la baza dorinței neîmplinite de a avea copii, în cazul anumitor pacienți ar trebui efectuată o analiză a cromozomilor.
-
Pentru cuplurile care nu își pot realiza visul de a avea copii, această analiză poate fi extrem de utilă în procesul de decizie cu privire la alegerea sau respingerea unei inseminări artificiale.
-
În cazul bărbaților, modificarea echilibrată a cromozomilor poate duce la azoospermie și/sau la oligozoospermie, astfel încât o analiză a cromozomilor va fi concludentă.
-
Setul de cromozomi modificat nu duce doar la o calitate redusă a spermei, ci și la probleme legate de producția acesteia.
-
Cea mai comună anomalie cromozomială asociată cu infertilitatea persoanele de sex masculin este sindromul Klinefelter.
-
Amenoreea primară la femei, ar trebui investigată de asemenea prin analiza cariotipului, ca și în cazurile de insuficiența ovariană prematură.
-
Analiza cariotipului ambilor parteneri este recomandată în cazul tuturor cuplurilor care au avut pierderi de sarcini, dar și când un cuplu a încearcat să aibă un copil de mai mult de un an și motivele pentru care acesta se lasă așteptat nu au putut fi identificate cu analizele uzuale.