Telefon: 0730 133 049

NEWS – infertilitate

Se întâmplă ca știrile pe care le urmărești la TV să-ți atragă atenția asupra unui subiect peste care treci ușor? ...dar în același timp o voce interioară îți strigă: dacă ești și tu 1 din 8?

Presiunea crește, pentru că începi să auzi tot mai des discuții despre „cum să faci copii”, ca: Vârsta optimă...există așa ceva?

Sfaturi, multe, diferite despre ce să mănânci, cum să dormi, ce poziții să abordezi!

Un amestec despre înainte de sarcină, sarcină, bebelași!

Femeile sănătoase nu trebuie să se gândească la așa ceva!

Un amalgan de informații, contradictorii, iar tu ești în mijlocul lor ca o ambarcațiune în mijlocul taifunului și te gândești, oare toate aceste informații, păreri, nu sunt doar o pierdere imensă de timp? De ce mă gândesc eu la ele? Cine a spus că eu nu pot avea copii? Sunt eu infertilă?

Da, există o șansa de infertilitate la orice tânară, dar atunci când ai mai puțin de 30 ani, acest lucru nu îți pare foarte firesc. Te întrebi de ce nimeni nu vorbește despre asta, atunci? E o bună întrebare...

NEWS – infertilitate

Cu siguranță o cauză poate fi „cultura” noastră, o alta poate fi faptul că tratamentele sunt relativ recente, un fapt important este faptul că infertilitatea NU DOARE și cel mai relevant...că nu se vorbește despre cum să îți prezervi fertilitatea, ci doar despre cum să nu rămâi însărcinată.

Gândește-te la picătura chinezească, primele discuții, sfaturi pe care le auzi de la vârste fragede sunt doar despre protecție...ani la rând toți cei din jurul tău vorbesc despre protecția împotriva unei sarcini. Ce crezi tu că se naște undeva în mintea ta? Faptul că vei rămâne însărcinată fără nicio problemă, nu? Testele de infertilitate nu se fac în mod curent sau nu le poți solicita la medicul tău de familie, în plus, așa cum îți spuneam, nimeni nu vorbește despre fertilitate.

Noi, ca și specialiști în diagnosticarea și tratarea infertilității vedem aceste lucruri diferit și prin toate acțiunile noastre încercăm să le vezi și tu din punctul nostru de vedere. În primul rând trebuie să știi că recomandăm testarea fertilității începând cu 25 ani, indiferent dacă ești într-o relație sau nu. Această testare îți oferă posibilitatea de a știi care este viitorul tău fertil, rezerva ovariană, adică până când poți să lași acest obiectiv – de a avea copil – să aștepte.

Am spus acțiuni, ei da, te așteptăm în centrul nostru, care este singurul din Brașov care diagnostichează și trateaza infertilitatea la o testare a fertilității, toate detaliile le găsești pe site-ul nostru. Vrei mai multe informații într-un cadru nonformal, urmărește-ne și vei afla când organizăm întâlniri.

De multe ori, ignoranța te plimbă într-o falsă fericire...și totul se trezește la viață când ajungi în fața problemei reale.

Dr. Gabriela Lupu,
medic primar OG, supraspecializat în tehnici de reproducere umană asistată, Vivamed Brașov

Centrul VIVAMED

CENTRUL DE REPRODUCERE UMANĂ ASISTATĂ

 • Adresa: Str. Decebal Nr. 82, Brașov
 • Telefon: 0368 802015
  Mobil: 0730 133 049
 • Mobil: 0735 133 049 (alocat pentru SERVICIILE de INFERTILITATE)
 • Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program:

 • 10:00 - 19:00
  0730 133 049
  0735 133 049
  Decebal Nr. 82,Brașov
logo VIVAMED
Webmail | Copyright © . Toate drepturile rezervate VIVAMED - Brașov.
Made with ❤️ by the NRGO Web Design team.